Европейската комисия и лидерите на САЩ, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство

...
Европейската комисия и лидерите на САЩ, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство
Коментари Харесай

Западът официално обяви изключването на няколко руски банки от SWIFT

Европейската комисия и водачите на Съединени американски щати, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и Канада обявиха публично, че ще изключат някои съветски банки от световната платежна банкова система SWIFT - мрежа с висока степен на сигурност, която свързва хиляди финансови институции по света.

В изключително послание в събота против неделя вечерта те обещаха, че " войната на Русия в Украйна ще е стратегически неуспех за Владимир Путин ".

" Този ход ще подсигурява, че съответните банки ще бъдат изключени от интернационалната финансова система и ще навреди на способността им да оперират в международен мащаб ", съобщават лидерите в взаимно изказване.

Активите на Руската централна банка също ще бъдат замразени, което ще ограничи достъпа на Москва до задграничните ѝ запаси.

От Европейска комисия дават обещание " ограничаващи ограничения, които ще попречат на Руската централна банка да използва международните си резервипо метод, който да подкопае въздействието на нашите наказания ". " Това ще направи невероятно изтеглянето и ликвидирането на тези активи, което ще нарани военната машина на Путин ", оповестиха от Европейска комисия.

Засегнатите банки не бяха посочени, само че немският представител съобщи, че те ще включват " всички, които към този момент са глобени от интернационалната общественост, както и други институции, в случай че е належащо ".

Европейска комисия и западните сътрудници са се съгласили за ограничаване на продажбата на " златни паспорти ", които разрешават на съветските олигарси да избегнат тежестта на към този момент наложените наказания.

Руските олигарси няма да имат опция да употребяват своите средства на европейските финансови пазари, се акцентира в документа.

Според два източника, осведомени с диалозите и представени от CNN - американски и европейски чиновници са обсъждали и налагането на наказания на Руската централна банка - стъпка без казус за стопанска система с размерите на съветската. Според тях не са взети дефинитивни решения и структурата на обсъжданите наказания остава неразбираема.

Тези стъпки към този момент съставляват връх в опитите на Запада да изолира и накаже Путин. На конференция в четвъртък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беше подложен на напън по въпроса за какво е избегнал изваждането на Русия от SWIFT или налагането на наказания персонално на Путин. По-малко от 48 часа по-късно той се съгласи и на двете. Последната спънка падна след изказванията на Унгария и Германия в събота, че биха подкрепили изваждането на съветски финансови институции от системата SWIFT.

Русия натрупа четвъртите по величина валутни запаси в света, възлизащи на повече от 630 милиарда $. Мащабният пакет от ограничения, разпрострат тази седмица обаче, към този момент провокира обилни разтърсвания в съветската стопанска система.

Макар че полемиките във връзка с съветската централна банка бяха разказани като " към момента в начален стадий ", тяхното разглеждане акцентира мащаба на готовността за доста усилване на глобите във Вашингтон и Брюксел.

Русия е мощно подвластна от системата SWIFT поради големия експорт на петрол и газ. SWIFT е предпазена система за известия, която прави вероятни бързите трансгранични заплащания и дава опция за интернационална търговия. Базирана в Белгия, тя улеснява преводите сред повече от 11 000 банки и финансови институции по целия свят. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР